Ateliere

Nașterea lui Tarzan


Masterclass de film documentar cu Alexandru Solomon

Invitat special la Ceau, Cinema!, cunoscutulregizor de documentare (“Marele jaf comunist”, “Kapitalism. Rețeta noastră secretă”) și director al celebrului festival One World Romania, Alexandru Solomon va vorbi despre procesul de creație a celui mai nou film al său, “Ouăle lui Tarzan”, proiectat în premieră la Timișoara. O întâlnire de neratat pentru toți cei interesați de de filmul documentar. În 2016, Alexandru Solomon a lansat de asemenea volumul “Reprezentări ale memoriei în filmul documentar” (Editura Polirom).

Sâmbătă, 22 iulie, ora 12, Ambasada; intrare liberă

TDB continuă, TDB rezistă


Terapie de Basm

Având deja numărul 7 al revistei gata de dat la tipar, colectivul Terapie de Basm va propune un update despre unde mergem cu BD-ul românesc, susținut cu pauze animate sau filmate. Mirel Drăgan vine alături de echipă și invitați de seamă: Adi Ionasiu, Vic Drujiniu, Dan Ianoş, Edi Man.

 

 

Vineri, 21 iulie, ora 19, Ambasada; intrare liberă

Clachete CEAU printate LIVE


Cu Plan Zero

Plan Zero este o comunitate creativă, un makerspace, un atelier deschis, comun și colectiv pentru fabricare, experimentare și reutilizare/repararare. La Ceau, Cinema!, vor imprima clachete colectabile, sub ochii voștri, în gloriosul 3D (fără ochelari speciali).

Vineri, 21 iulie, ora 19, Ambasada; intrare liberă