Premii

Ceau Cinema 2017

Marele Premiu al Competiției Ceau, Cinema!, stabilit de un juriu format din trei personalităţi din lumea cinematografiei, este în valoare de 1.500 de euro și va fi oferit regizorului filmului câştigător. Se acordă de asemenea Premiul Publicului, în valoare de 500 euro, tot pentru un film din Competiţie.
La fel ca la ediţia din 2016, va fi acordat şi un Trofeu Vitas România pentru film independent sau de început (primul sau al doilea film), în valoare de 1.000 de euro. Filmele din toate secţiunile festivalului sunt eligibile pentru acest premiu, care va fi decis de echipa Ceau, Cinema! şi Vitas România.

Competiția Ceau, Cinema! oferă un cadru de exprimare cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului (Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria). În cazul coproducțiilor, vor fi acceptate doar filmele al căror coproducător majoritar provine dintr-o țară care se regăsește în lista menţionată. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.