Proiecții speciale

OUĂLE LUI TARZAN

România-Franţa, doc., 2017, 105 min.
Regie: Alexandru Solomon
Acțiunea din “Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost iniţiat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii, și alții victimele unor serii de experimente nereușite.
Proiecţie: Vineri, 21 iulie, ora 20, Cinema Timiş
Q&A: Alexandru Solomon, Ada Solomon

UN BĂRBAT PE NUME OVE

Suedia, 2015, 116 min.
Scenariu şi Regie: Hannes Holm
Cu: Rolf Lassgård
Nominalizat la începutul acestui an cu două Premii Oscar, “Un bărbat pe nume Ove” este portretul comic şi tandru al unui pensionar singur şi temperamental. Evenimentul este sprijinit de Ambasada Suediei la Bucureşti.
Proiecţie: Duminică, 23 iulie, ora 22.15, Stadion Gottlob, intrarea liberă
(în caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se mută la Cinema Gottlob)

JOHN FROM

Portugalia-Franţa, 2015, 95 min.
Scenariu: João Nicolau, Mariana Ricardo
Regie: João Nicolau
Cu: Julia Palha, Clara Riedenstein, Filipe Varga

Plictisită să-şi petreacă vara toridă în oraş, o adolescentă de 15 ani începe să flirteze cu noul său vecin, însă acest joc al atracţiei o face să nu mai distingă între realitate şi fantezie. Unul din cele mai apreciate şi excentrice filme portugheze noi. Proiecţie posibilă cu susţinerea Ambasadei Portugaliei la Bucureşti.
Proiecţie: Sâmbătă, 22 iulie, ora 22.15, Casa Artelor – Curtea cu Castan
(în caz de vreme nefavorabilă, proiecţie se mută la Casa Artelor – Sala Studio)

DESPRE TRUP ŞI SUFLET

Ungaria, 2017, 116 min.
Scenariu și Regie: Ildikó Enyedi
Cu: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély
Premiat cu Ursul de la Aur la Berlin și distribuit în România de Bad Unicorn, “Despre trup şi suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiţi care descoperă, printr-o întâmplare, că au acelaşi vis straniu în fiecare noapte.
Proiecție: Sâmbătă, 22 iulie, ora 16, Casa Artelor – Sala Studio

IMAGINEA DE APOI

Polonia, 2016, 98 min.
Scenariu: Andrzej Mularczyk, după o idee de Andrzej Wajda
Regie: Andrzej Wajda
Cu: Boguslaw Linda, Zofia Wichlacz
“Imaginea de apoi” (“Afterimage”) este ultimul film al marelui cineast polonez Andrzej Wajda, dispărut în 2016. Filmul are în centru povestea emoţionantă a carismaticului pictor Władysław Strzemińsk, care s-a opus realismului socialist şi a reuşit să îşi păstreze libertatea artistică, în ciuda numeroaselor obstacole de care s-a lovit. Proiecţia este organizată cu susţinerea Institutului Polonez din Bucureşti.
Proiecţie: Sâmbătă, 22 iulie, ora 20, Cinema Timiş

4 LUNI, 3 SĂPTĂMÂNI ŞI 2 ZILE

România-Belgia, 2007, 113 min.
Scenariu şi Regie: Cristian Mungiu
Cu: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean
La 10 ani de la câştigarea celebrului premiu Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, Ceau, Cinema! propune o proiecţie aniversară cu filmul “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu. În România comunistă a anilor `80, o tânără îşi ajută prietena în aranjarea unui avort ilegal.
Proiecţie: Duminică, 23 iulie, ora 20, Cinema
Gottlob; intrarea liberă

ACASĂ LA BERGMAN

Suedia, doc., 2013, 107 min.
Scenariu şi Regie: Jane Magnusson, Hynek Pallas
Cu: Wes Anderson, Woody Allen, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Michael Haneke, Alejandro González Iñárritu, Lars von Trier
La 30 iulie 2017 se împlinesc 10 ani de la moartea legendarului cineast suedez Ingmar Bergman. Pentru a marca acest moment, Ceau, Cinema! programează, în parteneriat cu Ambasada Suediei în România, documentarul “Acasă la Bergman” (“Trespassing Bergman”, 2013), realizat de Jane Magnusson şi Hynek Pallas. Mai mulţi cineaşti celebri vizitează casa lui Ingmar Bergman de pe insula suedeză Faro pentru a discuta despre moştenirea sa artistică şi spirituală.
Proiecţie: Sâmbătă, 22 iulie, ora 20, Casa Artelor – Sala Studio, intrarea liberă în limita locurilor disponibile