Atelierul Ceau, Cineva!

 

Atelierul Ceau, Cineva! este organizat în acest an în parteneriat cu şcoala de actorie InLight.

Pasionaţii de film selectaţi vor participa pe parcursul Ceau, Cinema! la un curs de actorie susţinut actriţa, scenarista şi regizoarea Alina Grigore.

Cursanţii vor învăţa de la Alina Grigore şi echipa ei instrumentele pe care le foloseşte tehnica de actorie de film InLight, de la explorarea propriei personalităţi şi a personalităţii celuilalt, la lucrul în echipă, studierea limbajului cinematografic, învăţarea termenilor uzuali pe platoul de filmare şi crearea unui C.V. şi a unui headshot pentru cariera de actor de film.

Atelierul Ceau, Cineva! este adresat în acest an persoanelor de peste 16 ani interesate să afle mai multe despre actorie. Participarea este gratuită.

 

 

Alina Grigore este actriţă, scenaristă şi regizoare. A jucat în filme precum “Aurora” (2011), în regia lui Cristi Puiu, şi “Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) şi “Ilegitim” (2016), ambele în regia lui Adrian Sitaru.

Debutul său în regie, “Crai nou” (2021), a obţinut anul trecut premiul cel mare, Scoica de Aur, la San Sebastian, cel mai important festival de film din Spania.

În 2011, a creat şcoala de actorie InLight, pe care o conduce împreună cu actorul Robi Urs.