Selectează o Pagină
Ceau, Cinema! 2016 – Filme bănățene
Recolta 2016 de filme scurte cu povești sau autori „banațenești”.

LIBELULA
(r. Mimi Sălăjan & Adelina Bulibașa, 18’)
O calatorie in miezul unui bloc de locuinte obisnuit ce ilustreaza felul in care se simte viata intr-un apartament micut, relatata de administratorul cladirii. Traiul simplu, rutina, trecutul, prezentul, poate chiar viitorul, toate ilustrate vizual si auditiv in mai putin de 15 minute. Un film despre oameni obisnuiti si vietile lor obisnuite.

WHITE IS THE NEW WHITE
(r. Mihnea Rareș Hanțiu, 20’)
Arad. Fosta fabrică de textile, Teba. Aici, posibilitatea unui spațiu alternativ pentru artă este discutată de regizorul filmului și, în general, de un grup tânăr de inițiativă ce creează evenimente culturale independente, grup din care regizorul face parte. O căutare personală și, totuși, general valabilă și conștientizarea nevoii de a avea un spațiu în care energia creativă să se poată materializa liber. Un spațiu industrial cu potențial de reconversie, de dezvoltare, de încurajare a expresiei artistice. White Is the New White este un film prospectiv – și chiar introspectiv – mai mult decât o retrospectivă a evenimentelor care au condus la acest moment de cumpănă; este un prezent continuu, ce discută potențialul de transformare al unui astfel de spațiu, precum și modul în care fiecare dintre noi poate deveni declanșatorul schimbării pe care ne dorim să o vedem.

producție: Anda Ionescu;
imagine: Marius M. Bogdan;
muzica: Danaga; mixaj sunet: Vlad Voinescu

( )
(r. Mihai Surdea, 6’)
In scurtmetrajul ( ) este vorba despre capacitatea sau, mai degrabă incapacitatea de a împărtăși, în timpul vieții noastre, povara nerostită de gândurilor, a unui trecut ce ne apasă, în principal din cauza barierelor interne, precum și datorită închistării, a izolării și indiferenței manifestate de cei din jur. Intr-un prezent plin de expresii și cuvinte lipsite de conținut, comunicarea este totuși cel mai important mod de a depăși momentele dificile din viața noastră, fiind cunoscute efectele negative, chiar distructive, cauzate de lipsa de dialog, de inabiltatea de a fi văzuți și percepuți așa cum sîntem.

NOIEMBRIE
(r. Ioachim Stroe, 15’)
Filmul spune povestea unei scurte intoarceri a unui tata la fiul sau. Dupa o lunga absenta, Vlad se intoarce in tara si incearca sa recupereze din timpul pierdut fata de fiul sau Max. Asa ca se decide sa il scoata in parc, in Oraselul Copiilor. Foarte repede, problemele relatiei lor ies la suprafata si, aceasta zi de weekend se dovedeste a fi mult mai complicata decat anticipase Vlad.

Andrei Butica – imagine; Malina Ionescu – scenografie; Caludiu Mitcu – producator

WITHIN THE LUDIC OCEAN
(r. Daniel Dorobanțu, 3’)
Un omagiu jucăuș la Fehérlófia, unica și uimitoarea capodoperă a animației maghiare.