Ceau, Junior! 2019

Lotte și dragonii pierduți / Lotte and the Lost Dragons (Estonia, 2019, animaţie, 78 min.)
Regie: Janno Põldma, Heiki Ernits

În acest al treilea film din seria „Lotte” pe care copiii o cunosc și îndrăgesc, isteața cățelușă Lotte primește o surioară pe nume Roosi. Ratonul Karl și peștele Viktor sunt cercetători care vin în Gadgetville. Ei participă la un mare concurs de căutat cântece populare. Cine reușește să înregistreze cântecul popular al celei mai vechi specii de animale din lume, legendarul dragon care scoate flăcări pe gură, câștigă premiul cel mare. Lotte și Rossi decid să îi ajute pe cercetători. Cele două surori iau astfel parte la aventuri palpitante și neașteptate.

Animaţii de scurtmetraj by Anim`est – Micii exploratori (62 min.)

Selecția, oferită de Festivalul Anim`est, cuprinde 10 scurtmetraje de animație realizate cu diverse tehnici, toate alese în jurul unei teme: micii exploratori. Filmele ne poartă în lumi nebănuit de frumoase, diferite de ale noastre, lumi magice, din vis, situaţii surpriză din care ieşim cu multă imaginaţie, cadouri inedite de la prieteni de departe, călătorii în care ajungem cu puterea minţii, pe care micii exploratori le vor adora.

Vârsta recomandată pentru spectatori este 6-12 ani, dar se vor putea bucura spectatorii de orice vârstă, iar faptul că filmele nu au dialoguri, deci nu necesită subtitrare, le face accesibile și spectatorilor preșcolari.

Atelier pentru copii
Ludoteca Habarnam – Club de joacă și lectură
(60 min.)

Ludoteca Habarnam – Club de joacă și lectură își propune să îi apropie pe copiii cu vârste între 0-10 ani de lectură și să contribuie la experiențele lor prin joc și învățare într-un spațiu cât mai apropiat de mediul înconjurător.

Atelierele pregătite de Ludoteca Habarnam vor provoca imaginația copiilor în a crea personajul Habarnam (din cartea cu același nume a lui Nikolai Nosov). Astfel, vineri, 19 iulie, de la ora 10.00, înainte de proiecția animației „Lotte și dragonii pierduți”, ei vor avea la dispoziție toate materialele necesare pentru a face marionete simpatice cu figura acestui personaj. Apoi, sâmbătă, 20 iulie, tot de la ora 10.00, vor putea să își creeze propriile traiste cu Habarnam.

Materialele au fost realizate cu sprijinul lui Dan Ungureanu, ilustrator de cărți de copii.