Juriul

Anamaria Antoci

După şase ani de activitate în domeniul managementului cultural, Anamaria Antoci s-a alăturat în 2012 echipei 4 Proof Film, luând astfel contact cu producția de film. În 2014, a absolvit EAVE Producers Workshop și apoi a semnat producția primului său lungmetraj – „Ilegitim”, film regizat de Adrian Sitaru, a cărui premieră a avut loc în 2016 în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin (premiul C.I.C.A.E.). Pentru producţia acestui film, Anamaria Antoci a fost recompensată cu trofeul Tânără Speranţă la ediţia din 2017 a Premiilor Gopo.
În 2016, Anamaria Antoci a produs lungmetrajul de ficţiune „Fixeur” (regia: Adrian Sitaru), care a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto, precum şi primul ei documentar, „Planeta Petrila” (regia: Andrei Dăscălescu), prezentat la IDFA (Amsterdam). Tot în 2016, Anamaria Antoci a fost reprezentantul României în cadrul programului „Cannes Producers on the Move” și a devenit membru al Academiei Europene de Film.

Alexandru POTOCEAN

Alexandru Potocean

Născut în 1984 la Timişoara, Alexandru Potocean este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri actori de teatru şi film din România. A absolvit în 2007 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” din Bucureşti.
A debutat în cinema în 2005, când încă era student, cu un rol în „Moartea domnului Lăzărescu” (r. Cristi Puiu). La începutul carierei, a jucat în două dintre cele mai importante filme ale Noului Val din cinematografia română: „Hârtia va fi albastră” (2006, r. Radu Muntean) şi „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007, r. Cristian Mungiu), film premiat cu Palme d`Or la Festivalul de la Cannes.
A avut de asemenea roluri în filme precum „Nunta mută” (r. Horaţiu Mălăele), „Amintiri din Epoca de Aur” (omnibus), „Portretul luptătorului la tinereţe” (r. Constantin Popescu), „The Way Back” (r. Peter Weir), „Bora Bora” (r. Bogdan Mirică), „03.ByPass” (r. Nap Toader), „Dincolo de calea ferată” (r. Cătălin Mitulescu), „Mariţa” (r. Cristi Iftime). În 2017 a fost selectat pentru prestigiosul program Berlinale Talents al Festivalului al Festivalului de Film de la Berlin.

Cătălin Olaru

Cătălin Olaru este critic de film și director artistic al Divan Film Festival și HipTrip Travel Film Festival. Din 2009, publică în revistele Cultura, FILM și Kamikaze, precum și pe platforma Blogurile Adevărul, postmodern.ro și catalinolaru.ro. În 2012 a devenit primul câștigător al bursei „Alex Leo Şerban” pentru critică de film, acordată în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF) de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
În octombrie 2013 a fost redactor-şef al ParagrAFF, cotidian oficial al festivalului de film documentar Astra din Sibiu. Din decembrie 2013, este membru UCIN (Asociația Criticilor de Film) și FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique). A fost membru în juriul FIPRESCI la TIFF 2014. De asemenea, a fost trainer de educație cinematografică în cadrul programelor EducaTIFF (2014) și Éducation à l’image (2014 și 2015).
În 2015 a fost câștigător al concursului „Fii critic la Cannes!”, organizat de Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N. Este autor al studiului critic „Mircea Daneliuc – Proba de microfon”, publicat în 2016 în cadrul programului Éducation à l’image al Societății Culturale NexT. Publică în volumul colectiv „Politicile filmului. Contribuţii la interpretarea cinemaului românesc contemporan” (Editura Tact, 2014), precum și în „Politicile filmului II” (în curs de apariție).