Ateliere, expozitii, dezbateri

MASTERCLASS ANDREI UJICĂ

Cinema și memorie. De la documentarul clasic la Noul Cinema Nonficțional

Respectatul cineast Andrei Ujică va vorbi despre ce înseamnă Noul Cinema Nonficțional și despre metoda sa de lucru, pornind de la cele trei filme prezentate în cadrul retrospectivei pe care i-o dedică Ceau, Cinema!: „Videograme dintr-o revoluție”, „Out of the Present” și „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”.

Sâmbătă, 21 iulie, ora 11, AMBASADA (intrare liberă)

LANSARE DE CARTE & DEZBATERE

„Ghidul ilustrat al comunismului românesc”

„Mitul superiorității României comuniste insistă să revină în discursul public. Considerăm că se discută public prea puțin despre realitățile perioadei comuniste, în special cu tinerii născuți după 1990, și că această conversație nu este întotdeauna adaptată stilului noii generații. Ghidul ilustrat al comunismului românesc este răspunsul nostru față de această situație. L-am conceput pentru a pune accentul pe grafică, ilustrațiile fiind realizate special pentru textul nostru de către unii dintre cei mai buni artiști români ai momentului” – Asociația Forum Apulum din Alba Iulia. Lansarea va fi însoțită de o expoziție cu frânturi din acest regim, menite să prezinte realitățile incomode ale perioadei, și va fi urmată de o discuție.
Invitați: Reprezentanți ai Asociației Forum Apulum
Sâmbătă, 21 iulie, ora 13, Teatrul Maghiar (intrare liberă)

EXPOZIȚIE DE AFIȘE

Institutul Polonez din București organizează la Centrul de Arte Diverse Misc. din Timişoara o expoziție cu peste cincizeci de afişe poloneze de teatru, film și operă realizate de circa 50 de artiști graficieni. Expoziția este organizată cu concursul celei mai mari colecții poloneze particulare de afiș, de peste 40.000 de lucrări, aparținând lui Krzysztof Dydo, cunoscător al artei afișului și proprietar al unei galerii din Cracovia.
Vernisaj: Vineri, 20 iulie, ora 20, Centrul de Arte Diverse Misc. din Fosta Fabrică de Țigarete (intrare liberă)

ATELIER DE CINEMA

„CEAU, CINEVA!” – prima serie de întâlniri ale foarte tinerilor şi foarte dornicilor posibili viitori profesionişti cu specialişti din diverse departamente ale producţiei cinematografice, oaspeţi şi parteneri ai Ceau, Cinema!.
Atelierul se desfășoară zilnic pe parcursul festivalului, cu înscriere prealabilă la weneedvalues@gmail.com