Omagiu Răzvan Georgescu (1965-2017)

Începând din acest an, trofeul competiției este dedicat memoriei regretatului regizor Răzvan Georgescu. Astfel, premiul pentru cel mai bun film este redenumit Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în amintirea cunoscutului realizator de filme documentare. El a murit la 24 iulie 2017, la vârsta de 51 de ani, în Germania, unde se stabilise din 1989, plecând din Timișoara. Răzvan Georgescu a fost prezent de două ori la Ceau, Cinema!, în 2015 și în 2016, ultima dată ca membru al juriului. El va fi omagiat prin proiecția celui mai cunoscut documentar al său, „Testimonial”, la 10 ani de la lansarea acestuia, în 2008, precum și a unui interviu video inedit pe care cineastul l-a acordat în 2016 echipei festivalului. El fusese diagnosticat, de mulţi ani, cu o tumoare malignă. De altfel, „Testimonial” aborda această suferinţă şi încerca să aducă răspunsuri la întrebările existenţiale ale autorului.

TESTIMONIAL
România/Germania, 2008, doc., 90 min.

Diagnosticat cu o tumoră pe creier și oferindu-i-se doar trei ani de trăit, regizorul Răzvan Georgescu pornește în explorarea tărâmului dintre viață și moarte, apelând la câțiva dintre cei mai celebri „locuitori” ai acestuia.
Proiecție în prezența părinților și precedată de un interviu video inedit cu Răzvan Georgescu realizat de echipa Ceau, Cinema!
Sâmbătă, 21 iulie, ora 18.30, TNT – Sala 2 (intrare liberă); sub. ro.
Invitați: Remus Georgescu, Lucian Ionică