Voci feminine

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Crai nou” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23256030″][vc_column_text]2021, 85 min., România

Regie: Alina Grigore

Distribuţie: Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi, Vlad Ivanov[/vc_column_text][vc_single_image image=”12188″ img_size=”full”][vc_column_text]În timp ce se zbate să urmeze studii superioare și să scape de violența din sânul familiei sale disfuncționale, Irina se metamorfozează din victimă în abuzator ca urmare a contextului violent. O experiență sexuală ambiguă cu un artist îi dă putere să lupte împotriva abordării violente a bărbaților din familia sa.

Festivaluri: San Sebastian – Scoica de Aur, Sofia – Premiul Special al Juriului în Competiţia Balcanică[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Lucruri pentru care merită să plângi” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23256030″][vc_column_text](+12)

2021, 83 min., Ungaria

Regie: Cristina Groşan

Distribuţie: Nóra Rainer-Micsinyei, Júlia Huzella, Judit Hernádi[/vc_column_text][vc_single_image image=”12189″ img_size=”full”][vc_column_text]Filmul este o comedie-dramă despre încercările disperate ale Majei (30 de ani) de a intra, în sfârșit, în rând cu lumea serioasă. Cu un credit bancar pe 30 de ani, Maja e pe cale de a prelua apartamentul luat cu iubitul ei. În toiul pregătirilor, ea dă peste o rudă care nu doarme, ci e, fără niciun dubiu, moartă. Cum nimeni din familie nu e la îndemână, Maja trebuie să se descurce singură. Sau aproape. Neinvitată, i se alătură o veche prietenă din copilărie, care abia așteaptă să compare cine unde a ajuns în viață. Se anunță o noapte extrem de lungă pentru Maja.

Festivaluri: Sarajevo – Competiţie

Dezbatere

Voci feminine în cinema

Regizoarele Alina Grigore şi Cristina Groşan şi actriţa Judith State vor participa la o dezbatere despre noile voci feminine din cinematografie, moderată de criticul de film Ionuţ Mareş.

Secţiunea este susţinută de Conceptual Lab by Theo Nissim[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_separator color=”custom” style=”dotted” accent_color=”#ae1e23″][/vc_column][/vc_row]