Atelier de actorie susţinut de Alina Grigore la Ceau, Cinema!

May 31, 2022 | Episode 9

Pasionaţii de film sunt invitaţi să se înscrie la un curs de actorie pe care îl va susţine actriţa, scenarista şi regizoarea Alina Grigore în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara. Atelierul Ceau, Cineva! este organizat în acest an în parteneriat cu şcoala de actorie InLight.

În perioada 15-17 iulie, participanţii la acest curs intensiv vor învăţa de la Alina Grigore şi echipa ei instrumentele pe care le foloseşte tehnica de actorie de film InLight, de la explorarea propriei personalităţi şi a personalităţii celuilalt, la lucrul în echipă, studierea limbajului cinematografic, învăţarea termenilor uzuali pe platoul de filmare şi crearea unui C.V. şi a unui headshot pentru cariera de actor de film. De asemenea, cursanţii vor avea acces la proiecţii din cadrul Ceau, Cinema!

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul: Atelierul Ceau, Cineva!

Atelierul Ceau, Cineva! este adresat în acest an persoanelor de peste 16 ani interesate să afle mai multe despre actorie. Termenul limită pentru înscrieri este 1 iulie.

Alina Grigore este actriţă, scenaristă şi regizoare. A jucat în filme precum “Aurora” (2011), în regia lui Cristi Puiu, şi “Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) şi “Ilegitim” (2016), ambele în regia lui Adrian Sitaru. Debutul său în regie, “Crai nou” (2021), a obţinut anul trecut premiul cel mare, Scoica de Aur, la San Sebastian, cel mai important festival de film din Spania. În 2011, a creat şcoala de actorie InLight, pe care o conduce împreună cu actorul Robi Urs.

 

Mai multe detalii despre atelierul Ceau, Cineva! se găsesc pe site-ul ceaucinema.ro, precum şi pe paginile de Facebook şi Instagram ale festivalului.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi Asociaţia Marele Ecran.

Finanţat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte

Co-finanţat de Consiliul Judeţean Timiş

Sponsor principal: Groupama Asigurări

Sponsori: Conceptual Lab by Theo Nissim, HELLA România, Porsche Timişoara, Tazz

Parteneri culturali principali: Centrul Cultural German din Timişoara, Institutul Polonez Bucureşti, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Ceh Bucureşti

Parteneri: Cinema Victoria, InLight Center, Fundaţia Cartea Călătoare, Asociaţia Ceva de Spus, Asociaţia Cetăţean de Traian, Ibis Timisoara City Center, Faber, Muzeul Naţional al Banatului, Animest, Consulatul Germaniei la Timişoara, Asociaţia Culturală Cinemazero, Timişoara la cutie, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Claudia Roşu, Balamuc – loc de joacă ş-altele, Auăleu, iaBilet, Hostel Cornel

Parteneri media: Kiss FM, All about Romanian Cinema (AaRC), Ziarul Metropolis