Selectează o Pagină

Ceau, Cinema! 2016 – Premii

Marele Premiu

Juriul Ceau, Cinema! ce i-a reunit pe actorii Alina Ilea și Alexandru Papadopol și regizorul Răzvan Georgescu, au decis că Trofeul Ceau, Cinema! pentru cel mai bun film din competiție, în valoare de 1.000 de euro, merge la lungmetrajul croat Viața e o trompetă / Zivot je truba, de Antonio Nuic. „Un film cu un ansamblu de actori care joacă cu naturalețe și autenticitate, cu un montaj care servește foarte bine scenariul, o regie cu mînă sigură și atentă la detalii, un umor care izvorăște din situații vitale, un film care ne aduce aminte că un sunet de trompetă reînnoadă țesătura fragilă a relațiilor dintr-o familie.”

Premiul Publicului

Premiul Publicului, în valoare de 500 de euro și oferit cu sprijinul Kathrein România, bazat pe voturile spectatorilor după fiecare proiecție, a fost câștigat de filmul polonez Soră-mea / Moje córki krowy în regia lui Kinga Debska.

Juriul a decis să acorde și o mențiune specială filmului polonez Soră-mea, un film care în ciuda temei grave – moartea iminentă a parinților, reușește să evite capcanele unui patos facil, dezvăluind cu afecțiune și umor, momentele de reconciliere autentică și iubire.

Premiul pentru film independent sau debut

Echipa Ceau, Cinema! a decis împreună cu Vitas România ca Premiul pentru film independent sau de debut, în valoare de 500 de euro si pentru care au fost eligibile filmele din toate sectiunile festivalului, să ajungă la două filme: scurtmetrajul de debut „Libelula”, realizat de tinerii cineasti Mimi Sălăjan si Adelina Bulibasa si inclus în programul Filme bănăsene, si comedia independentă „Două lozuri”, de Paul Negoescu. „Două lozuri” a fost filmul care a deschis a treia editie a Ceau, Cinema!