Selectează o Pagină

Atelierul Ceau, Cinema!

În acest an, Atelierul Ceau, Cineva! este dedicat primelor etape din pregătirea unui scenariu şi este susţinut de cineasta Cristina Groşan.

Cei zece participanţi la “Atelierul Ceau, Cineva!: Ferestre spre alte lumi” vor învăţa primii paşi în scenaristică, de la cum să-şi aleagă cele mai bune idei şi până la cum să le prezinte într-un pitch şi cum să conceapă un scenariu.

De asemenea, cursanţii vor avea acces la proiecţiile din programul Ceau, Cinema! şi se vor întâlni cu câţiva dintre regizorii şi producătorii invitaţi la festival, care le vor împărtăşi din experienţa lor.

Atelierul este adresat persoanelor de peste 16 ani din România care vor să afle mai multe despre cum se pregăteşte un scenariu de scurtmetraj de ficțiune, indiferent dacă au sau nu experienţă în domeniul cinematografic.

Cristina Groșan este o cineastă născută la Arad, activă în industriile de film maghiară și cehă. Cel mai nou film regizat de ea este „Ordinary Failures”, o dramă cu tente distopice produs între Cehia, Ungaria, Italia și Slovacia. Filmul a avut premiera în cadrul secţiunii Giornate degli Autori la Festivalul de la Veneția în 2022. Aici, Cristina Groşan a primit Premiul pentru cel mai bun regizor sub vârsta de 40 de ani. „Lucruri pentru care merită să plângi”, debutul său în lungmetraj, este o comedie-dramă despre căutările și rătăcirile generației mileniale. Cristina Groşan crede în puterea cinemaului și în formă scurtă. După terminarea facultății în 2012, a realizat şase scurtmetraje, selectate în diverse festivaluri internaționale.

 

Atelierul este sprijinit de Vitas România.