EXPOZIŢIA ANIVERSARĂ

Expoziția aniversară oferă o privire în trecut și în culisele festivalului, chiar în locul unde acesta a început în 2014. La Casa Artelor vor putea fi văzute pentru prima dată la un loc afișe, lucrări de artă, fotografii, clipuri, trofee și obiecte inedite din ultimii nouă ani de călătorie cinematografică.

Este o ocazie de a le arăta recunoștință artiștilor vizuali care au contribuit la imaginea inconfundabilă a festivalului: Alin-Adnan Vasile, Felix Petrescu, Mircea Popescu, Mimi Ciora și artiștii din grupul Balamuc, Lia Pfeiffer, Lucian Popovici, Thè Orion, Sorina (Vazelina) Vasilescu, Răzvan Cornici, Alexandru Săvescu, Amandine Bănescu, Levente Benedek, Lucian Muntean, Dan Ungureanu, la care se alătură, cu două desene speciale, Ion Barbu și Dan Perjovschi.

Pregătirea expoziţiei a fost ghidată de artista şi curatoarea Mimi Ciora.

Cele zece zile de expoziţie (6-16 iulie) vor prilejui tururi ghidate cu artiști și membri ai echipei festivalului, pentru a arăta procesul de lucru de la o primă idee la afișul oficial. Expoziția, coordonată de Lucian Mircu, va putea fi vizitată la Casa Artelor (str. Episcop Augustin Pacha 8), zilnic, în intervalul orar 17.00-20.00. Intrarea este liberă.

Tot o formă de a mulțumi comunității de cinefili în mijlocul căreia festivalul a crescut este și publicația tipărită cu ocazia ediției a zecea. Cartea-album, intitulată “Ceau, Cinema! Din spatele scenelor”, este o cronică în imagini și povești văzute prin ochii organizatorilor, partenerilor, invitaților și spectatorilor fideli. Ea poate fi citită și ca o felie de istorie a culturii independente din Timişoara ultimilor 15 ani, în special a cinefiliei.

Expoziția-aniversară este organizată de Asociația Marele Ecran și Asociaţia Pelicula Culturală.

 

Cu sprijinul: Vitas România, Groupama Asigurări, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Oskar Foto, Atelier Print.