Atelier de educație prin film

Atelierul de educație prin film este dedicat profesorilor din școala gimnazială, educatorilor formali și informali şi reprezentanților organizaţiilor neguvernamentale, care pot utiliza în activitatea lor filmul ca metodă educațională.

Atelierul este organizat în cadrul proiectului “Ne vedem la cinema?! – Rolul cinematografelor de artă și al festivalurilor de film în era platformelor online”, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene. 

Atelierul va încerca să găsească un răspuns la întrebarea “Cum să folosim filmul pentru a învăța despre materiile școlare și lucrurile care ne afectează viața?” şi va cuprinde o serie de teme și instrumente utile precum:

  • Programul de educație prin film al Festivalului Internațional de Film de la Bergen – modelul de lucru, colaborarea cu școlile și cinematografele;
  • Avantaje și provocări ale programului, diferite abordări;
  • Exemple de ateliere și resurse curriculare;
  • Cum conectăm filmul cu tema de învățare și ce materiale putem dezvolta pe baza acestuia;
  • Programe de educație cinematografică locale.

Cursul va fi susținut de Donia Lina Nilsen și Håkon Tveit, experți în cadrul programului de Educație prin film al Festivalului Internațional de Film de la Bergen (Norvegia), care a reușit să cuprindă peste 100.000 elevi în cei 20 de ani de activitate.

Atelierul se desfășoară în limba engleză, dar se asigură traducerea simultană pe toată durata evenimentului.

Durată atelier: 24 – 27 aprilie, interval orar  16.00-19.00

Locație: Centrul de Proiecte, Str. Vasile Alecsandri, Nr. 1, Timișoara

 

Participarea este gratuită, DOAR pe bază de înscriere, completând formularul din link.

Termen limită pentru înscrieri: 13.04.2023

Număr limitat de locuri: 15

La finalul atelierului se acordă o diplomă de participare

Partener de comunicare: www.inedu.ro

 

 


Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă. Sunt două obiective generale: reducerea disparităților economice și sociale în Europa și consolidarea relațiilor bilaterale între statele donatoare și 15 state UE din centrul și sudul Europei și statele baltice. Cele trei state donatoare cooperează îndeaproape cu UE în baza Acordului privind Spațiul Economic European (SEE). Între 1994 și 2014, statele donatoare au contribuit cu €3,3 miliarde prin scheme consecutive de grant. Pentru perioada 2014-2021, Granturile SEE și norvegiene se ridică la €2,8 miliarde. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro