Ceau, Cinema! 2023 – Juriul
Ioana Iacob s-a născut pe 24 februarie 1980 în Timișoara. După absolvirea liceului german Nikolaus Lenau, urmează cursurile facultății de actorie în limba germană din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe care le încheie în 2002. Din anul 2001 este angajată a Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST). Aici lucrează, printre alții, cu Radu Nica, Alexandru Dabija, Cornelia Crombholz, Bocsárdi László, Yuri Kordonsky, Florin Fieroiu, Vlaicu Golcea, Niky Wolcz, Volker Schmidt şi Gábor Tompa. În 2016 și 2020 a fost pentru scurt timp directoare interimară a TGST. Din 2001 și până în prezent a colaborat cu Teatrul Auăleu și Teatrul Național Timișoara. De asemenea, Ioana Iacob poate fi văzută în mai multe filme din țară și străinătate, selecţionate la importante festivaluri internaţionale, lucrând cu Radu Jude, Christoph Hochhausler, Radu Gabrea, Natalia Sinelnikova sau Andreas Kleinert.
Vlad Petri este un regizor interesat de subiecte politice și sociale, adesea combinând imagini personale cu arhive oficiale. Filmele sale se situează la intersecția dintre documentar și ficțiune și au fost prezentate și premiate la diverse festivaluri internaționale. Filmografia sa include: “Între revoluții” (2023 – Berlinale Forum, lungmetraj), “Același vis” (2021 – Sarajevo FF, scurtmetraj), “Cerbul a trecut prin fața mea” (2020 – Jihlava FF, scurtmetraj) și “București, unde ești?” (2014 – Rotterdam FF, lungmetraj).
Născut în 1984 în București, Paul Negoescu a studiat regia de film la UNATC. A regizat mai multe scurtmetraje premiate și selecționate în festivaluri internaționale de film importante precum Cannes (2012), Berlin (2008, 2009 și 2010), Karlovy Vary sau Rotterdam. Două dintre scurtmetraje (“Renovare” și “Derby”) au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2009 și 2011. Filmul său de debut, „O lună în Thailanda”, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2012 și a câștigat, printre altele, Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia și Premiul pentru debut la Festivalul de Film Transilvania. Cel de-al doilea lungmetraj, „Două lozuri” (2016), este un film independent de micro-buget care a devenit unul dintre cele mai de succes filme românești la box office și a fost foarte bine primit atât de critici, cât și de festivalurile internaționale de film, fiind distribuit în mai multe țări. Cel de-al treilea său lungmetraj, „Povestea unui pierde-vară” (2018), a fost distribuit de Netflix în peste 30 de țări. “Oameni de treabă” (2022), al patrulea său lungmetraj, a câștigat cele mai importante premii Gopo în 2023, printre care premiul pentru cel mai bun film și premiul pentru regie. De asemenea, în 2009 a fondat Festivalul de Film Timishort, unde a ocupat funcția de director artistic pentru primele trei ediții, iar în 2016 a fondat FILM+, o platformă de sprijinire a tinerilor cineaști. Este lector universitar la catedra de regie a UNATC.